Alternatieve bevrijdingsloop

Zoals al bekend was, ging de inmiddels traditionele bevrijdingsvuur estafette, waaraan AVON jaarlijks deelneemt, niet door het Coronavirus. 

Vanuit de trainers van de funrunners groep was er een leuk initiatief ontstaan (last minute) afgelopen maandag 4 mei, om toch even stil te staan bij bevrijdingsdag.

Even pas op de plaats en in stilte de helden eren. Voor AVON een bijzonder moment voor de verzetsstrijders binnen de vereniging destijds.

Daarbij ook in gedachten onze eigen AVON funrunners kopstukken. We denken aan Giel Vullings de grondlegger van de AVON funrunners en aan Edy Bron onze onvergetelijke " mascotte". En ook om even stil te staan bij alle mensen die de vrijheid toen uitbundig gevierd hebben en nu noodgedwongen binnen moeten blijven. Ook voor hun allemaal veel lof.

Nu hadden we een voorstel bij de groep neergelegd om zelf een “alternatieve bevrijdingsloop” te doen:

“ Als wij met onze lopers nu eens proberen om die 165 km van Wageningen naar Heerlen bij elkaar te lopen? Iedereen doet dan dinsdag 5 mei zelf een deel van de estafette. Dat wil zeggen dat je een aantal kilometers loopt, wandelt of fiets en laat weten hoeveel kilometer je afgelegd hebt. We tellen dan alles bij elkaar op en kijken of we op die 165 km uitkomen.“

We hoopten dat er zoveel mogelijk mensen een steentje willen bijdragen en hopen dat we op deze manier de vrijheid door kunnen geven.

Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen dinsdag 5 mei hebben meegedaan met onze "alternatieve bevrijdingsvuur estafette" !

En in totaal is er zelfs 402,4 km samen afgelegd! Daarvoor hadden we zelfs op en neer naar Wageningen kunnen gaan!

Dit dankzij de volgende mensen die hebben deelgenomen: Cliff Paultje  Jan V Joke en Wiel Tilla en Wiel  Heidi Maurice  Jessie Hans V Kelly  Shelley Ramona Marjon Petra Belinda Esther en Peter  Peter v B Rianne Alexandra, Thijs,  Siep en Siri Sandra Lieke, Gijs, Floor en Pim 🚲 Fien en Aart  Kees Ad  Agnes en Ralph Monique en Ron  Jan P Astrid Renske en Gertjan  Joop en MTh Patricia

Hartstikke bedankt iedereen voor jullie bijdrage en saamhorigheid in deze.

Hopelijk zien we elkaar gauw weer op de baan !

De Trainers van de funrunners