4 en 5 mei viering

Omdat AVON als vereniging zoals veel leden wellicht weten een verzetsverleden heeft en het dit jaar voor de tiende achtereenvolgende keer zou zijn dat AVON lopers het bevrijdingsvuur in Wageningen zouden ophalen, besteden we graag aandacht aan de viering van de dodenherdenking en van de bevrijding.

Helaas zal het dit jaar door de omstandigheden niet mogelijk zijn het vuur echt in Wageningen op te halen. AVON leden die een kaars aansteken om 75 jaar vrijheid te vieren, kunnen een foto van de kaars sturen naar bestuur@avonheerlen.nl. Bij voldoende inzendingen zal een fotocollage van de kaarsen op onze website geplaatst worden.

4 mei 2020 is een bijzondere dodenherdenking, speciaal voor deze gelegenheid heeft het comité 4 en 5 mei Heerlen een videoboodschap gemaakt, die vanaf nu beschikbaar is op www.4en5meiheerlen.nl.

Op 4 mei wordt deze boodschap aangevuld met een film van de kranslegging door burgemeester Emile Roemer, die op een stil moment namens alle burgers van Heerlen een krans zal leggen. In Hoensbroek zal dat worden gedaan door wethouder Martin de Beer. De Burgemeester zal ook kort het woord tot u richten. Scholiere Nina Wijzenbeek zal een gedicht voordragen.

Van het Nationaal comité herdenking capitulaties ontvingen we de deze nieuwsbrief.