Vertrouwenspersoon

Henk Heijkers

Als vertrouwenspersoon stel ik me graag even aan jullie voor. Mijn naam is Henk Heijkers en sinds 2013 ben ik binnen AVON aangesteld als vertrouwenspersoon. Dat wil zeggen dat je bij me terecht kunt als jij binnen de vereniging ongewenst gedrag ervaart zoals verbaal en fysiek geweld, discriminatie, pesten en seksuele intimidatie. We willen namelijk dat iedereen binnen AVON veilig kan sporten. Zelf heb ik jarenlang gewerkt als psycholoog en ben ik nu als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg werkzaam in een huisartsenpraktijk.

Procedure bij ongewenst gedrag

Bij melding van ongewenst gedrag zal ik als vertrouwenspersoon het verhaal aanhoren en hierover een gesprek voeren met de melder. Inzet van dit gesprek is de vraag wat voor de melder de beste manier is om met de klacht om te gaan en welke stap(pen) gezet moeten worden om dit te verwezenlijken. Ik begeleid de melder bij het nemen van die stappen. Elke actie die ik als vertrouwenspersoon onderneem zal plaatsvinden met medeweten en instemming van de melder. Wat besproken wordt blijft tussen ons beiden. Als de melder geen bezwaar heeft kan een derde persoon, zoals iemand van het bestuur ingeschakeld worden. 

Als je me wilt bereiken zijn er een aantal manieren mogelijk:

1, Telefonisch prive via 06-83891677.
2. Per email via h.heijkers@home.nl
3. Doorgaans train ik elke dinsdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur en kun je me rond die tijd aanspreken als je daar behoefte aan hebt.